Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΕΙΑΣ ΤΗΣ

               Η ιταλική κουζίνα ειναι μία από τις πιο δημοφιλείς κουζίνες σε ολόκληρο τον κοσμό καθώς περιέχει κάπιες απο τις πιό νόστημες γεύσεις όπου έχετε δοκιμασει. Αλλά πέρα απο την pizza και τα ζυμαρικα τι άλλες συνταγες εμπεριέχονται σε αυτήν την κουλτούρα; Πίο ειναι το μυστηκό της τεράστιας επιτιχείας τον Ίταλων στον τομέα της μαγειρικής; Όλα αυτά τα ερωτίματα θα απαντιθούν εδώ και τώρα στις παρακάτω σειρέσ. 

 Κάπια από τα κύρια χαρακτηριστικά της ιταλικής κουζίνας είναι η απλότητα της,  όπου τα περισσότερα πιάτα αποτελούνται από 4 έως 8 συστατικά. Οι Ιταλοί μάγειρες βασίζονται στην ποιότητα των υλικών παρά στην περίπλοκη διαδικασία  της προετοιμασίας.  Τα περισσότερα πιάτα και συνταγέσ εχουν διμιουργιθεί από γιαγιάδες και όχι από  κάπιον σεφ και για αυτόν τον λόγο πολλές συνταγές  αποτελούντε από απλά υλικά όπου μπορεί να βρεί ο καθένας μας σε μία απλή κουζίνα μια νοικοκηράς, και αυτός ειναι οι κύριοι λόγοι όπου οι ιταλικές γεύσεις ειναι τόσο διμοφιλείς σε ολόκληρο τον κόσμο.   Πολλά πιάτα που κάποτε ήταν γνωστά μόνο στις περιοχές της καταγωγής τους, έχουν εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Το τυρί και το κρασί αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της κουζίνας, με πολλές παραλλαγές. 

 Σε αυτή την παράγραφο θα αναφέρουμε κάπια φαγητά όπου καταναλόνονται σε ένα ιταλικό νοικοκιριό κάτα την διάρκεια μίας τυπικής ημέρασ.Το πρωινό περιέχει συνήθως γάλα, ζεστό ή κρύο, ή χυμό φρούτων, που συνοδεύεται από προϊόντα ψημένα στον φούρνο όπως μπισκότα ή ψωμί με μαρμελάδα ή κρέμα φουντουκιού. Ο καφές κυριαρχεί με τις παραλλαγές του καπουτσίνου, του καφελάτε, ή του περίφημου καφέ εσπρέσσο. Σε ορισμένες ειδικές περιπτώσεις, όπως τις Κυριακές και τις αργίες μπορούν επίσης να χρησιμοποιούνται και προϊόντα ζαχαροπλαστικής. 

  Για το μεσημέρη οι ιταλοί καθημερινά προτημούν στο τραπέζι ένα μόνο γέυμα ενώ στις αργίες συνηθίζουν να έχουν στο τραπέζι τους μια σύνθεση απο 4 πιάτα το ορεκτικό το οπίο αποτελείτε απο κάπια λαχανικά ή σαλάμι και τυρί . Στην συνέχεια περνάν στο πρώτο πιάτο οπου τις περισσότερες φορές ειναι ζυμαρικά ή ρύζη σε διάφορες μορφέσ. Μετά σειρά έχει το δεύτερο πιάτο στο οπίο εμπεριέχεται κρέας ή ψάρι ή τυρί ή προσούτο συνοδευόμενο από μία γαρνιτούρα λαχανικών. Και τέλος για το κλείσημο του γεύματος ακολουθεί ένα γλυκό ή φρουτο.  

 Είρθε οι ώρα του δείπνου  και το πρόγραμμα του δείπνου ακολουθεί εκείνου του μεσημεριανού . Στις μέρες μας, σε αντίθεση με το μεσημεριανό, το δείπνο εξακολουθεί να παραμένει, μαζί με το πρωινό, ένα γεύμα συνήθως οργανωμένο γι' αυτό μπορεί να παρουσιαστεί με περισσότερα πιάτα από ότι μεσημεριανό . Όλα αυτά μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τις παραδόσεις και την οικονομική ανάπτυξη από περιοχή σε περιοχή. 

 Για να κλίσουμε αυτό το κεφάλαιο θα ήταν καλό να αναφέρουμε πως τα ιταλικά πιάτα προσφέρονται σχεδόν σε όλλα τα εστιατόρια του εξωτερικού και οι ιταλοί δεν είνε πολυ ευχαριστημένη για τον τρόπο όπου σερβίρονται τα εθνικά πιάτα τους.






Πολές πληροφορίες πάρθηκαν απο αυτό τον ιστότοπο : https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%99%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%AF%CE%BD%CE%B1


Σχόλια